Şu kullanıcı olarak giriş yapıldı:
filler@godaddy.com
Şu kullanıcı olarak giriş yapıldı:
filler@godaddy.com
Etkinliği kanıtlanmış, dünyaca tanınmış kurumların kullandığı ve üst düzey sonuçların alındığı, konfeksiyon değil terzi işi bir analiz sistemi olan Motivation Buttons®, sadece mevcut durum analizi değil aynı zamanda ilk işe alımda personel seçiminde, mevcut kurum kültürüne uyumluluğun ölçümlenmesinde çok detaylı bir rapor sunar.
Aynı zamanda da çıkan sonuçları, aynı meslek grubunda dünya genelindeki ortalama ile de kıyaslayarak gelişim alanlarını ve en başarılı yanları tamamen bilime dayanan yöntemlerle empati alanlarını, kör noktaları ve motivasyon noktalarını tespit eder.
Belbin, 1981 yılında Dr. Meredith Belbin tarafından geliştirilen iş yerindeki davranışları inceleyen davranış envanteridir. Dr. Meredith Belbin ve ekibi tarafından geliştirilen Belbin Takım Rolleri Teorisi birçok takımın incelenmesi ve farklılıklarının kaynağının saptanmasıyla geliştirilmiştir.
Takımların bazılarında sorunsuz bir çalışma sürdürülürken bazı takımlarda çatışmalardan kaynaklı başarısızlık görülmesi araştırmaya başlanmasının temel nedenidir. Henley Management College’de yürütülen çalışmalarda takım içerisindeki dinamikleri gözlemleyerek çeşitli psikometrik testler uygulandı ve kişilik ve davranışın takımlar üzerindeki etkileri araştırıldı. Araştırmalar sonucunda ekip üyelerinin tamamının birbiriyle olan ilişkisini karakterize eden bir davranış modeli olduğu belirlendi. Tüm ekip üyelerinin büyük çoğunlukla belirli takım rollerine uygun davranışlar sergilediği ve bunun kişinin karakterinin doğal bir yansıması olduğu saptandı.
Dr. Meredith Belbin'in çalışmaları sonucunda 9 tip çalışma özelliği ortaya çıkartıldı. Takımlar için birbirini tanımak, liderler için ekibini tanımak başarı kriterlerinin en başında geliyor. Bu nedenle ekibinizi başarısı kanıtlanmış bir metodoloji ile analiz etmek size yönetme kolaylığını da beraberinde getirecek. Bu çalışmanın sonucunda ekip üyelerinizin aşağıdaki 9 özelliğinden en güçlü 2 özelliği ve bunun işlevi hakkında bir rapora sahip olacaksınız. Aradığınız özelliklere sahip bir takım oluşturmak için ekip kurarken de bu analiz size büyük bir katkı sağlayacak ve ekiplerinizi daha profesyonelce oluşturacaksınız.
Akademik Literatürde Patrick Lencioni Metodu olarak yer alan Takımların 5 Fonksiyonu ele alınarak oluşturduğumuz envanter ile Ekiplerinizin Güven, Sorumluluk, Taahhüt Altına Girme, Çatışma Durumları ve İş Sonuçlarına Duyarlılık seviyelerini ölçümlediğimiz, ısı haritası ile analiz ederek sorunların gerçek kök sebeplerini bulmanıza yardımcı olduğumuz bu analiz ile ekiplerinizin hem bireysel olarak hem de bütünsel olarak takım halinde durumu hakkında derinlemesine bir analize sahip olacak ve aksaklıkların ana nedenlerini net olark görebileceksiniz.
Örnek anket sorularını aşağıda inceleyebilirsiniz. Arka planda çalışan yapay zeka algoritması ile belirli bir grup için detaylı analiz için bize ulaşabilirsiniz.
Bir takım oluşturduğunuzda en büyük beklentiniz takımın hedeflere ulaşmasıdır. Takımın bu hedeflere ulaşabilmesi de aşağıdaki Kapasite Oluşturan Bileşenlerin gelişimi ile olur. Peki ekibinizin kompozisyonunda hangisinden ne kadar var bunu bilmek isterseniz bu analiz tam size göre.
Sayfa sonunda örnek anket sorularını inceleyebilirsiniz. Arka planda çalışan yapay zeka algoritması ile belirli bir grup için detaylı analiz almak istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.
Kapasite Oluşturan Bileşenler;
Akademik Literatürde Thomas Kilmann Metodolojisi olarak bilinen ve kişinin davranışlarını 5 ana grupta toplayarak takım üyesinni çatışmacı, işbirlikçi, uzlaşıcı, kaçınan veya kabullenen karakterlerden hangisinde olduğunu belirleyerek gerçek bir takım çalışması için hem analiz edilen kişiye hem de takımın lideri ve diğer üyelerine büyük farkındalıklar kazandıran bu analiz ile ekibinizdeki çatışmaları çok daha etkin bir şekilde yönetebilecek ve ekibin çatışmmaları faydalı tartışmalara çevirerek büyük bir gelişim göstermesini sağlayacaksınız.
Thomas Kilmann Analizi İle;
1. Kendine Önem Seviyesi
2. Başkasına verilen Önem Seviyesi
Bunlara Bağlı olarak, takımınızın
1. Rekabet
2. İşbirliği
3. Uzlaşı
4. Kaçınan
5. Kabullenen
seviyelerini görebileceksiniz.
Akademik Literatürde Patrick Lencioni Metodolojisi olarak bilinen ve bir ekibin olmazsa olmaz 5 fonksiyonunu analiz ederek liderlere yol haritası çıkartan bu analizimiz ile eksikliğin nereden başladığını ve hangi alanların da iyi çalıştığını görebileceksiniz. Takım Koçluğu ile birleştirdiğimizde ise ekibinizin daha önce görmediğiniz bir başarı seviyesine çıkmasını sağlamak tamamen sizin elinizde.
5 Fonksiyon Analizi İle ekibinizin;
1. İş Sonuçlarına Kayıtlı Olma Seviyesi
2. Birbirlerini Sorumlu Tutma Seviyesi
3. Taahhüt Altına Girebilme Düzeyleri
4. Suni Uyum (Vasata Rıza) Seviyeleri
5. Birbirlerine Olan Güven Seviyelerini
Isı haritalı ve lidere özel yol haritası da içeren detaylı bir rapor olarak görebileceksiniz.